Mijn rode draad:

Wie is Otje?

Mijn naam is Femke Otjens, 51 jaar oud, moeder van Fiene en ik woon en werk in Oss. Ik ben gedreven en altijd op zoek naar een creatieve oplossing!

Naast mijn mini-bedrijfje werk ik als vakdocent (beeldende vorming) in het basisonderwijs voor diverse SAAM * scholen.

Het creatieve vak is me met de paplepel ingegoten. Mijn moeder gaf naailessen aan huis en zodra ik met mijn voeten bij de pedalen kon, zat ik achter de naaimachine. De fijne kneepjes leerde ik later nog op de opleiding Mode & Kleding en mijn creativiteit kwam echt tot leven tijdens de docentenopleiding Beeldende Vorming. Jaren heb ik gewerkt als technisch tekenaar in de mode-industrie, wat weer heeft gezorgd voor zeer brede kennis van naaitechnieken en technisch tekenen op de computer. Hobby's heb ik ook genoeg: Altijd creatief achter de naaimachine en computer of bezig met tekenen, schilderen, fotograferen, handwerk en styling in huis. Ik bezoek graag musea, houd enorm van koken, sporten en genieten! 

Wat is er mooier dan mijn creatieve talenten en mindset door te kunnen geven in de vorm van creatieve talentlessen en mooie zelfgemaakte producten! Ik zie een groot belang in het stimuleren van het creatieve denken bij jong en oud. Mijn jaren ervaring als technisch ontwerper hebben mij gevormd tot een echte maker. Ik zie het creatieve proces (het met grote zorg en aandacht iets maken) als een groot leerproces. De Pippi Langkous-instelling is daarbij mijn grootste drijfveer: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”

Laat je inspireren!

Liefs Femke